1. päivä Videotuotannon aloittaminen
2. päivä Videotuotanto käytännössä

- Klikkaa esite: .pdf muodossa
- Lue Blogi:
Videotuotanto voi olla helppoa ja hauskaa

Videotuotannon aloittaminen

- Etäkurssi 27.9.2021 ja 25.10.2021
- Kesto 1 pv, hinta 690 € + alv.
- Luennoija dipl.ins. Vesa Parkkari
- Ilmoittautuminen vesa@nabeina.fi

Kurssi rohkaisee hyödyntämään digitaalisia videokameroita ja editoimaan niillä kuvatuista aineistoista nettijulkaisuja. Kurssilla perehdymme formaatteihin, tekniikoihin, kameratyyppeihin, kuvaamiseen, valaisuun, äänittämiseen, editointiin ja julkaisemiseen.

Kurssi piirtää selkeän kuvan videotuotannon vaiheista. Kurssilla opit ymmärtämään minkätyyppisellä kameralla, lisävarusteilla, valaisulla, mikrofoneilla, läppärillä ja editointisoftalla saat hoidettua oman tuotantosi.

Etäkurssille osallistumiseen tarvitset vain läppärin ja nettiyhdeyden.

 Keskitymme vain oleelliseen. Siksi pystymme esittämään yhdessä päivässä koko videotuotannon. Tulet yllättymään miten nopeasti omaksut formaatit, tekniikat ja tuotannon vaiheet. Kurssi antaa perustaidot kuvaamiseen, valaisuun, äänittämiseen, editointiin ja julkaisemiseen.

 Kurssimateriaali on päivitetty sisältämään kaiken sen oleellisen ja upouusimman tiedon, jota tulet tarvitsemaan videotuotannossasi. Kaikki kurssilla esitetyt asiat löytyvät kurssimateriaalista muistinvirkistämistä varten, jotta voit keskittyä täysillä opetukseen. Laadukas materiaali mahdollistaa asioiden nopean käsittelyn.

Saat videotuotannon perusteet haltuun kahdessa päivässä. Videotuotannon aloittaminen toteutetaan etäkurssina ja Videotuotnto käytännössä läsnäkurssina. Videotuotanto käytännössä -kurssilla käsitellään läsnäoloa vaativat edistyneet asiat, kuten kalustointensiivinen kuvaus-, valaisu- ja äänitysharjoittelu. Tavoitteista ja lähtötiedoista riippuen voit osallistua joko vain toiselle tai molemmille kurssille.  

Kurssien hinnat ovat: - Videotuotannon aloittaminen 690 € + alv - Videotuotanto käytännössä 790 € - Molemmat yhdessä 1280 € + alv.  

Kurssin ohjelma:

 9.00 Aloitus
- Etäkurssi avautuu, yhteyksien tarkistus ja ilmoittautuminen 

9.30 DV-, HD- ja 4K-formaatit
- SD/HD/4K, PAL, pikselit, pakkaus, nopeus, laatu, 4.2.0, i/p, USB, USB-C, HDMI, Firewire, 4K/1080/720/576, FullHD/HDready, Mpeg2ts, Mpeg4avc, HEVC, H.265 

10.30 Digitaaliset videokamerat
- Kameratyypit, laatu, kenno, aukko, suljinnopeus, gain, manuaali/auto, muistikortti, parhaat kamerat 

11.30 Lisälaitteet
- Kamerajalka, gimbal, slider, drone Lisälaitteiden käyttötekniikka ja -tarve 

12.00 Lounas 

13.00 Valaisu ja äänitys
- Videovalaisun perusteet, kelvin, lumen, valaisimet, ledivalot Äänittämisen perusteet, mikrofonit, XLR / MiniPlug / USB, nappi / puikko / kapula, erillisäänitin, lainalaisuudet, suositukset 

14.0 0Iltapäiväkahvi 

14.30 Editoinnin perusteet
- Kuvattu aineisto projektipaneeliin, trimmaus monitoripaneeliin, ryhmittely aikajanalle, suora leikkaus, ristikuva, työkaluikkunoiden hallinta, siirtymä- ja videoefektit, kerrokset, kuva kuvan päällä, tekstitys 

15.30 - 16.15 Videot YouTubeen ja sosiaaliseen mediaan
- Streamaus, pakkaaminen, julkaiseminen YouTube / Facebook -integraatio

Videotuotanto käytännössä

- Läsnäkurssi 4.10.2021 ja 1.11.2021
- Kesto 1 pv, Hinta 790 € + alv.
- Luennoija dipl.ins. Vesa Parkkari
- Ilmoittautuminen vesa@nabeina.fi

Tällä kalusto- ja ohjelmisto- intensiivisellä läsnäkurssilla harjoitellaan kameran käyttö-, kuvaus- ja kuvanvakaustekniikkaa, valaisu- ja äänitysjärjestelmän rakentamista, edistynyttä editointia ja valmispohjien käyttöä. Näet omin silmin videokameran, digijärkkärin ja kännyn erot niin laadussa kuin kuvaustekniikassa. 

Kurssilla tehdyt valaisut, äänitykset, editointi ja valmispohjat nostavat kaikkien kurssilaisten esitykset kotivideotasolta kehuja saavalle pro-tasolle yllättävän yksinkertaisin metodein. 

Kurssipaikka Nabeina Studio on jo itsessään kuin tutkimusmatka videotuotannon ytimeen. Harjoittelemme monipuolisella kalustolla ja niin halutessasi voit myös tuoda kurssille omatkin laitteesi (kamera, läppäri, valaisua ja mikkejä). 

Kurssimateriaali on päivitetty sisältämään kaiken sen oleellisen ja upouusimman tiedon, jota tulet tarvitsemaan videotuotannossasi. 

Kaikki kurssilla esitetyt asiat löytyvät kurssimateriaalista muistinvirkistämistä varten, jotta voit keskittyä täysillä opetukseen. Laadukas materiaali mahdollistaa asioiden nopean käsittelyn. 

Saat videotuotannon perusteet haltuusi jo kahdessa päivässä. Videotuotannon aloittaminen toteutetaan etäkurssina ja Videotuotnto käytännössä läsnäkurssina. Videotuotanto käytännössä -kurssilla käsitellään läsnäoloa vaativat edistyneet asiat, kuten kalustointensiivinen kuvaus-, valaisu- ja äänitysharjoittelu. Tavoitteista ja lähtötiedoista riippuen voit osallistua joko vain toiselle tai molemmille kurssille. 

Tarjoamme kokonaisuuden hintaan 1280 € + alv, kun ilmoittaudut kerralla molemmille kursseille. Läsnäosio pidetään Tampereella Nabeina Studiolla sitten, kun se sopii sinun aikatauluusi. 

Kurssien hinnat ovat:
- Videotuotannon aloittaminen 690 € + alv
- Videotuotanto käytännössä 790  €
- Molemmat yhdessä 1280 € + alv. 

Kurssin ohjelma:

9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 

9.15 Videotuotanto pähkinän kuoressa
-  Tuotantoprosessin vaiheet, 4K vai Full HD, 16:9 vai 9:16, kamera, läppäri, monitori, muisti, näytönohjain, kovalevyt, aineistojen siirto, natiivieditointi, tallennus ja julkaisu 

9.45 Edistynyt editointi
- Jälkikäsittelyn kalustotarpeet, Premiere Pro asetukset, detaljit projekti, monitori- ja aikajanapaleleista, oikotiet, työkalut, käyttöliittymän hallinta, viherkangas, efektointi, alfa, maski, hidastus, liikeradat, tekstitys

 10.45 Kameran hallinta ja kuvaaminen
- Kamera-asetukset, kuvausmoodit, rajaus, kamera-asetukset, auto/manuaali/A/S kuvaus, valkobalanssi, aukko, valon suunta, focus, suurnopeus, optiikat, kameran liikuttelu, videon vakaaminen, kamerajalka, gimbal ja slide

 11.30 Valaisun rakentaminen
- Valaisintyypit ja tekniikat, led-valot, valaisimien asettelu, henkilökuvauksen valaisu, kameravalo 

12.15 Lounas 

13.15 Äänitys ja audioeditointi
- Mikrofonit, laatudemot, suuntakuviot, mikkien asettelu, äänittäminen, Zoom, nopea äänen ehostus, kohina / klip / pop / hum -poisto, normalisointi / kompressio, taustamusiikki, ääniraidat 

14.30 Iltapäiväkahvi 

14.45 Valmispohjat
- Template-konsepti ja kaupat, fontit, flyerit, äänet, videot, tunnarit, tekstitys, infografiikka 

15.30 - 16.15 Esityksen rakentaminen
- Uutisen / tiedotteen editointi, trimmaustapoja, koostamistapoja, efektointi, äänenkäsittely, tekstitys, tunnari